آشنایی با مراحل ساخت فیلم
مراحل ساخت فیلم (آشنایی کلی با ساخت فیلم (پیش تولید ، تولید، پس از تولید)
برای ساخت و تولید یک فیلم باید مراحل ساخت فیلم را تجربه کرد ، باید مراحل ساخت فیلم را تجربه کرداز جمله این تجربیات شکل گرفتن طرح یا ایده اولیه (بن مایه)Idea، نوشتن فیلم نامه (سناریو) Screenplay ، فیلم برداری (ضبط) ، تدوین Film editing و مواردی از این دست باعث می شود،پروسه فیلمسازی چند ماه تا چندین سال به طول زمان می برد.در این مقاله سعی می شود تا حدودی به شناخت بهتری از این مراحل برسیم.
(پیش تولید) Pre-Production
پیش تولید را به زبان ساده میتوان،به برنامه ریزی برای انجام ضبط فیلم و یا به تعبیر دیگر میتوان آن را نقشه راه نامید طی این برنامه ریزی، شناخت کلی نسبت به تولید و هزینه ها و دیگر موارد مورد نیاز برای تولید نیز مشخص می شود.
از مواردی که در قسمت پیش تولید با آن آشنا می شویم:
•فیلمنامه به عنوان اولین گام برای شروع ساخت یک فیلم است و باید درزمان پیش تولید شما باید به یک فیلم نامه کامل دست پیدا کنید که درآن تمام جزییات رعایت شده باشد،چرا که برای ساخت یک فیلم خوب فقط تجهیزات و عوامل مهم نیست،بلکه یک فیلم نامه خوب و روایت درست است که باعث جمع شد عوامل حرفه ای می شود.
•استوری بورد storyboard(فیلمنامه تصویری) که در آن سکانس ها، پلان ها و نماها ترسیم می شود تا دید بهتری از آنچه که در ذهن کارگردان برای عوامل روشن بشود و همچین مراحل به ترتیب و با نظم ضبط شود.
•انتخاب بازیگران: بررسی شخصیت های فیلمنامه (مشخصات ظاهری و روانی ) برای انتخاب هرچه بهتر بازیگر که مشخصات شخصیت فیلم نامه را دارا باشد .
•انتخاب عوامل : در این قسمت شما به دنبال نیروی متخصص برای پروسه ی تولید می گردید مانند: دستیاران ، منشی صحنه ، فیلمبردار و …
•محل فیلمبرداری (لوکیشن): بررسی موقعیت مکان فیلم بردار و کشف زوایای بهتر و انتخاب لنز مناسب برای آن موقعیت و تشخیص شرایط نوری لوکیشن ،از عواملی هستند که در پیش تولید باید به آن دقت شود .
در پیش تولید نکاتی که قصد دارید در فیلم باشد را کوتاه توضیح می دهیدو از آنها یادداشت بر می دارید.
Production(تولید)
حالا زمان استفاده از برنامه ریزی های انجام شده در زمان پیش تولید است،تمام سکانسهای و موارد یادداشت شده حالا تبدیل به تصویر می شوند، در زمان تولید شما باید در هماهنگی کامل با عوامل خود باشید ، عواملی مثل:منشی صحنه ،دستیاران ،بازیگران، فیلمبردار بازیگردان،نورپرداز ،عکاس و…،چرا که کارگردان باید با کمک آنها مرحله تولید را به پایان برساند.درزمان تولید تمام نکات باید با موشکافی خاصی انجام بگیرد،که چه بسا که فقط یکبار موقعیت فیلمبرداری از یک صحنه یا سکانسی است و بایدقوانین میزانسن، نورپردازی، ترکیببندی ، کادربندی و… به درستی رعایت شود.
• کارگردانی
• تدارکات
• فیلم برداری
• نورپردازی
• صدا
• بازیگری
مرحله پس از تولید یاpost-production
• جلوه های ویژه
• موسیقی
• تدوین
زمانی مرحله پس از تولید شروع می شود که کار تولید(مراحل ساخت فیلم) به پایان رسید باشد و راش های ضبط شده به همراه برگه نماهای مورد تایید کارگردان به تدوین گر و صداگذار تحویل شده،در این زمان وارد مراحل تدوین می شود که جلوههای ویژه، موسیقی و اصلاحات رنگها روی فیلم قرار بگیرد.در اینجاست که تدوین گر وارد می شود،تدوین گر را کارگردان دوم میدانند،چرا که به راستی می تواند باعث تغییراتی بنیادی در فیلم ایجاد کنند فقط با انجام کات زدن معنی فیلم را تغییر دهد پس در زمان تدوین بهتر است ، از نظر فکری به تدوینگرخود نزدیک باشد ، بعد از مرحله تدوین صدا گذاری انجام می شود.
در این مرحله کارگردان نیاز به تخصص در با نرم افزار ها و سخت افزار ها تدوین و صداگذاری ندارد ولی بهتر است با نام های این برنامه ها آشنایی و اطاعاتی پایه داشته باشد از برنامه های تدوین میتوان به EDIUS ،Premier Pro، Final Cut ،Wondershare Video Editor و نرم افزار صداگذاری و اصلاح صداAdobe Audition اشاره کرد.
عالی لطفا بیشتر هم مطلب بگدارید
سپاس . ما در آینده تمام سعی می کنیم تا مطالب ارجینال را با نگارش ساده تر در دسترس هنر دوستان قرار بدهیم.
سینمای ما احتیاج دارد که اشخاص جامعه در آن حضور و جا را از پارتی دارا بگیرند
ببخشید ایا فیلمنامه نویس حتما باید هنگام فیلمبرداری پروژه حضور داشته باشه ؟؟
سلام . لزوما نه هنگام فیلمبرداری دلیلی نداره فیلمنامه نویس حضور داشته باشه مگه کارگردان ومدیرفیلمبرداری برای حفظ خط سناریو ازش کمک بخوان که این در سینمایی ایران به ندرت اتفاق می افته.
خیر
مگر اینکه جزء عوامل تولید فیلم باشد
خیر لازم نیست،فیلنامه نویس فیلمشو میفروشه دیگه احتیاجی نداره بره سر صحنه
سلام من میخوام پروژه اولم رو شروع بکنم میشه بفرمایید چطور میتونم ی سرمایه گذار و تهیه کننده جذب بکنم
۱: باید تو محفلهای هنری (مرتبط با سینما)حضور داشته باشین و خودتون و طرحتون رو معرفی کنین.
۲: از چندنفر کاردان بخواین نظرشونرو درباره طرحتون بگن ، و اگر نظرِ مثبتی داشتن ، ازشون خواهش کنین که به چند سرمایه گذار معرفیتون کنن
با ارسال متن یا قرار با موسسه های هنری، سینمایی میتئانید جذب سرمایه کنید ، البته این نکته که بهتر است قبل از این تجربه یا دانش فنی برای ساخت پروژه را داشته باشید.
سلام. اگه کسی بخواد بعنوان سرمایهگذار در ساخت فیلم فعالیت کنه چطور میتونه شروع کنه؟ تاسیس شرکت میتونه گزینه خوبی باشه؟
بهترین انتخاب برای شروع و کسب تجربه و همین طور ریسک کمتر در سرمایه گذاری این هست که با یک مجموعه سابق دار شروع به فعالیت کنید تا به صورت انفرادی
برای تهیه کنندگی بهتر اول در چند فیلم برای تجربه حضور داشته باشید حضور پیدا کنید تا با خطرات سرمایه گذاری و چالش های آن اگاه شود و بعد با همکاری مجموعه سابق دار درست به سرمایه گذاری بزنید که ریسک سرمایه گذاری را کاهش دهید.
سلام بسیار عالی بود بنده که تجربه ی کمی در فیلمسازی داشتم برای جشنواره با استفاده از مطالب سایت شما تونستم مقام اول رو توی شهرستان خودم بیارم و واقعا ممنونم راسی محض اطلاع من 16 سالمه
مرسی از شنیدن نظرتون بسیار خوشحال شدیم و بهمون انرژی بیشتری داد برای گذاشتن مطالب بیشتر
سلام
من ديپلم هستم و تصميم گرفتم برم دانشگاه فرهنگ و هنر رشته فيلم سازي
ميخواستم بدونم ايا بعدش ميتونم فيلم يا كاري ارائه بدم ؟!
داشتن تحصیلات آکادمیک قطعا کمک می کنه اما تمام راه نیست و این ذوق و خلاق شماست که شما رو وارد سینما میکنه و آثار که خودتون تهیه کردین .
سلام من ساکن نیشابورم. به نظر شما برای ورود به سینما و شروع فیلمسازی حتما باید به تهران اومد یا انجمن سینمای جوان شهرمون هم میتونه گزینه خوبی برای شروع کار باشه؟امکانش هست در صورت پیشرفت زمینه برای ورود به سینمای حرفه ای و ساخت فیلم بلند فراهم بشه؟ممنون.
بله انجمن سینمای جوان و مراکز آموزشی معتبر که مجوزات لازم رو دارند و اساتید مطرح حضور دارند میتوانند در زمینه ورود به سینما به شما کمک کنند.
Baraye sakht yek mostanad filmname b che sorat baiad neveshte shavad?
نوشتن فیلم نامه مستند بستگی به ژانر و حوزه مستند داره و باید نسبت به آن فیلم نامه آن را نوشت : در مستندهای مصاحبه شما فیلمنامه مانند فیلم سینمایی ندارد ،فقط سر کلی و سوالات مشخص میشه ولی در مقابل فیلم مستندهای تاریخی هم هستند که مانند یک فیلم سینمایی فیلم نامه آن با توجه به منابع نگارش می شود، باید اول نوع مستند مشخص بشه .
سلام ببخشید خواستم بپرسم که واسه فیلمنامه نویسی دوربین لازمه یا ما فقط شرح حوادث و صحنه هارو مینویسیم؟
در نگارش اول که درام در حال خلق شدن است الزامی ندارد که دروبین و لنزها حتما نوسته شود ولی در نسخه نهایی که به مرحله تولید رسده باشد تمامی جزییات باید قید شود و بهتر است استوری هم برای کشیده شود.
سلام. آیا فیلمنامه نویس میتونه هنگام ساخت فیلم و فیلمبرداری حضور داشته باشه؟📽️
نه لزوما ، بستگی به کارگردان و عوامل داره البته بعضی از فیلم نامه نویسان وسواس خاصی روی متن خود دارند و شرط حضور در زمان فیلمبرداری در قرارداد خود قید میکنند.
سلام میتونیم ما فیلمانه ای که نوشتیم توی یه کشور دیگه ای بفروشیم و بسازیمش مثلا کره جنوبی. 🇰🇷
چرا که نه ، هرچیزی امکان پذیر است ، اما باید کمپانی های کشور مورد نظر را پیدا و متن ترجمه شده را برای آنها ارسال کنید.
سلام و عرض ادب
بسیار ممنون میشم اگه سوال بنده رو جواب بدید
پیرو بحث خونده شده
آیا برای صدای فیلم و دیالوگها
صدا همراه با فیلمبرداری ضبط میشود
یا جداگانه ضبط میشود و بعد هنگام تدوین روی فیلم قرارداده و با آن سینک میشود؟
سلام .در مورد صدا گذاری حتما مطلبی جامع منتشر می کنیم به زودی، اما برای اینکه پاسخ شما دوست عزیز رو داده باشیم .
هر دو مورد اماکن پذیر است البته که به صورت جداگانه ضبط بشه در استودیو بهتر است و بعد سینگ شود، اما ضبط صدا توسط
صدابردار در زمان فیلم برداری با استفاده از ابرازهای مثل بوم و هاشف و… امکان پذیر است و کیفیت مطلوبی خواهد
داشت واما نکته که باید بهش توجه کرد اصلا توصیه نمیشه از صدای دوربین که در حال ضبط است به تنهایی استفاده کنید .
سلام من یک فیلمنامه کوتاه نوشتم میتونم با همکاری شما در زمینه ساخت فیلم تولیدش کرد؟
سلام. بله آینده یکی از موارد که به آن توجه ویژه داره تولید فیلم کوتاه است و شما میتوانید با تماس با ما 02122889550 طرح خودتون رو ارائه کنید تا درصورت امکان با شما مشارکت کنیم .
مطلب بسیار خوبی بود.ممنون
سلام سال نو مبارک من نام فیلمم ناصرالدین شاه قاجار است و درباره ی زندگی ناصرالدین شاه است مطلب تان خیلی خوب بود خیلی ممنون
حالا که مراحل ساخت فیلم رو یاد دادین چطور کارگدان باشین رو هم بنویسید بگذارید .مرسی